Visie & werkwijze

Bij Anne podotherapie nemen we de tijd voor u. In alle rust luisteren we naar uw klacht en vooral naar het verhaal erachter. Zorg, vertrouwen, kwaliteit en persoonlijke aandacht staan daarbij centraal. Iedere eerste afspraak begint met een intakegesprek. Hierna gaan wij over tot het onderzoek en wordt in overleg met u het therapieplan, met de daarbij behorende doelen, opgesteld.

Onze visie: ketendenken

Wij beschouwen het lichaam als een keten (‘ketendenken’). Dat betekent dat we verder kijken dan alleen uw voetklachten en het voetonderzoek. We gaan gericht op zoek naar de oorzaak van uw klachten. Het is onze uitdaging en ons vak om de kern van het probleem te achterhalen, ook als dat betekent dat we er soms een stapje verder voor moeten gaan. Naast onderzoek naar uw voeten nemen we ook het onderzoek naar andere klachten mee die in relatie kunnen staan met de voeten. Hierbij kunt u denken aan onderbeen-, knie-, heup-, rug-, nek- en zelfs hoofdpijnklachten. We overleggen vaak intern met andere disciplines, zoals de (kinder)fysiotherapeut, manueel therapeut, huidtherapeut of oefentherapeut, en indien nodig verwijzen we door.

Als wij denken dat er meer aan de hand is dan wij op het eerste gezicht kunnen bepalen, kunnen wij ervoor kiezen een echo te maken van uw voet of been. Op die manier verkrijgen we meer inzicht in de klachten. Lees hier meer over onder het kopje: echografie.