Wat is podotherapie?

Podotherapie betekent letterlijk ‘voettherapie’. Een podotherapeut is dan ook gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van voetklachten. Daarnaast behandelt de podotherapeut klachten die voortkomen vanuit de voeten. Denk bijvoorbeeld aan knie-, heup-, en rugklachten. Bij Anne podotherapie gaan we ervan uit dat het lichaam één geheel is en dat alles verbonden is met elkaar. Het is daarom noodzakelijk om verder te kijken dan naar de voeten alleen. We noemen dit ‘ketendenken’.

Wat doen wij?

Onze behandelingen bestaan uit verschillende technieken die een corrigerende en/of beschermende werking hebben, zoals het aanmeten van podotherapeutische zolen, het vervaardigen van siliconen orthesen (teenstukjes) en het geven van preventief (schoen-)advies.

De titel ‘podotherapeut’ is een beschermde titel. De opleiding tot podotherapeut is een vierjarige fulltime HBO-opleiding.

Wat doen wij niet?

Onder podotherapie wordt ook vaak het verzorgen van de voeten geschaard, waaronder het behandelen van huid- en nagelaandoeningen. Daarbij behoort ook het screenen en behandelen van de risicovoet, zoals bij diabetes en reuma, tot de werkzaamheden van de podotherapeut. Bij Anne praktijk voor podotherapie voeren we deze behandelingen niet uit. Voor de behandeling van huid- en nagelaandoeningen en de behandeling van uw voet(en) bij diabetes en reuma kunt u zich dus wenden tot één van onze collega-podotherapeuten in Schijndel.