Werkwijze

Bij Anne podotherapie gaan we gericht op zoek naar de oorzaak van uw klachten. Daarbij beginnen we met een uitgebreid vraaggesprek. Vervolgens analyseren we zowel het statische (stilstaande) als dynamische (bewegende) beeld met ons biomechanische looplab. Afhankelijk van uw klacht, analyseren we alledaagse bewegingen of juist specifieke sportbewegingen. Na deze analyse volgt een lichamelijk onderzoek, waarbij we tijdens het bewegen letten op mobiliteit, functioneren en mogelijke pijnklachten. Indien nodig zetten we echografisch onderzoek in.

 

Nadat we een 2D-scan van uw voeten hebben gemaakt, vertalen we al onze onderzoeksgegevens naar een deskundig (sport)schoenadvies, het aanmeten van de juiste (sport)zolen of het aanmeten van siliconen orthesen (teenstukjes).

 

Meer weten? Klik hieronder verder op onze technieken, vraag ernaar bij uw intakegesprek of neem contact met ons op!

Biomechanisch looplab

Met een drukmeetplaat en twee highspeed-camera’s brengen we de beweging van lopen, rennen of (bijvoorbeeld) springen gedetailleerd in beeld. De voetafdruk en -afwikkeling op de plaat wordt hierbij gecombineerd met de beelden van de camera’s.

2D- 3D-zolen

Bij Anne podotherapie bieden we vier typen podotherapeutische zolen: de reguliere zolen voor normaal dagelijks gebruik, 3D-geprinte zolen (extra dun en duurzaam), zolen voor in sportschoenen en gecertificeerde zolen voor in veiligheidsschoenen.


Echografie van de voet

Bij echografie kunnen we door middel van geluidsgolven in het lichaam kijken. Tijdens dit onderzoek kunnen we oorzaken van klachten achterhalen, die zonder de echo verborgen zouden blijven. Daarmee kan de echo soms verrassende inzichten geven.